Uskrs 2016.

uskrs 2016

Naš rad se uvek svodi na princip „dva u jedan“ čija je suština kreativnom radu dodati edukativne elemente, zatim prilagoditi razvoju dece i dobro se zabaviti.

Finu motoriku utkali smo u rad sa kolaž papirom koji su deca lepila na plastična jaja. Pored izložbene funkcije jaja se mogu napuniti različitim materijalima i od njih napraviti igra zvučne memorije (s obzirom da već imamo napravljenu „zvučnu memoriju“ jaja su korišćena samo za izložbu).

Simetričnim popunjavanjem i ukrašavanjem jaja na papiru deca su vežbala  grafomotoriku, orijentaciju na papiru, pažnju, a što je najvažnije svako je radio prema svojim sposobnostima i željama. Kreativnija varijanta ove aktivnosti može se sastojati u tome da u paru deca jedno drugom zadaju šemu za crtanje ili da sami sebi osmisle najizazovniju šemu koju će pratiti u celom crtežu. „OdvoljeVam“ kako želite da primenite ovu aktivnost. 🙂

Za kraj smo ostavili origami zeku koji nam je predstavio veliki izazov i kojeg smo zajedničkim snagama i teškom mukom, a uz uputstvo sa Pinteresta junački savladali ( instrukcije na: pinterest – u).

Sav trud koji su uložili obogatio je dečje samopouzdanje, maštu i želju za stvaranjem. S tim u vezi jedva čekamo nove ideje i „dva u jedan“ radove.