Pika pau donosi radost

pika pau
„Želja nam je da u svakom trenutku naše igračke, baš kao i igra, unose ljubav i radost u život deteta i da taj trenutak bude upamćen kao poseban,“ kažu zvaničnici kompanije Ecolino koja se bavi proizvodnjom kvalitetnih drvenih igračaka.

Mojoj malenkosti zapala je za oko jednostavnost, dopadljivost i estetika pakovanja koja se sastoji od kutije u eco friendly fazonu sa umerenim bojama i privlačnom slikom igračke. Posle prvog utiska, gde nisam mogla ostati ravnodušna, sledila je detaljna procena proizvoda: ko je proizvodjač, gde se proizvodi, kakve materijale koristi, koliko je kvalitetno napravljeno… Sreća u internet (i proizvodjača koji vodi računa o e-prezentaciji), pa su ovakve informacije dostupne svima koji se interesuju i koriste iste (http://www.pika-pau.com/o-nama/). Tako sam na najjednostavniji način doznala da je firma Ecolino razvila svoj brend pod nazivom Pika pau koji raspolaže sa paletom sigurnih, ekološki prihvatljivih i didaktičkih igračaka koje se proizvode ručno u našoj zemlji Srbiji, kako navode na samom pakovanju. Pošto su zadovoljili osnovne kriterijume, sigurni za dete i ekološki prihvatljivi za okolinu, mogla sam da procenjujem edukativni značaj proizvoda. Polazeći od toga da igračka treba da bude usmerena na to da izazove prijatne emocije kod dece, pokrene maštu i dovede do novih znanja, zaključila sam da je Pika pau poveo računa o svemu navedenom.

U svom asoritimanu imaju igračke za najmladje koje odlikuje jednostavnost oblika, minimalan broj delova za sklapanje i rastavljanje, kao i velike mogućnosti za upotrebu mašte. Za decu od treće godine igračke su stavljene u funkciju razvoja veština (vezivanje pertli), koordinacije oka i ruke (lavirinti), pa sve povezano sa razvojem intelektualnih funkcija (slagalice u različitim oblicima). Ono što se izdvaja kao snaga Pika pau proizvoda je mogućnost primene u predškolskom i nižim razredima osnovne škole (brojevi, slova, oblici, razlomci), te toplo preporučujem da rukovodioci, vlasnici obrazovnih ustanova odreše kese i obezbede generacijama dece kvalitetan materijal za igru i učenje.

Kada već pišem o snagama, ne mogu da ne primetim, uslovno rečeno slabosti Pika pau, a koje se odnose na ograničen asortiman proizvoda koji se trenutno nalaze u ponudi. Očekivanja u pogledu izbora mogla bi da se objasne mojom nerealnom željom da sve igračke koje smatram dovoljno kvalitetnim, edukativnim  i sigurnim za dete pronadjem na jednom mestu. Isto tako, današnjica nas guši prevelikim izborom svakojakih proizvoda svakojakog kvaliteta, pa mi se često dogadja da na traganje za odredjenim upotrebnim predmetom potrošim mnogo vremena koje sam mogla da iskoristim na bolji način. Stoga sam, na teži način, naučila da skratim vreme kako bih ga što više imala (kakva mudrost, a samo sam želela da kažem da sam smanjila vreme koje sam trošila na biranje paste za zube, praška za veš, testenina i pretočila ga u vreme za decu).

U pogledu Pika pau manji izbor može se smatrati prednošću s obzirom na to da su igračke kvalitetne, prilagodjene deci i podstiču njihov razvojni tok tako da prosečnom roditelju ostaje samo izbor na osnovu toga šta mu se više dopada.

Moja iskrena želja je da Pika pau nastavi da se razvija, usložnjava, dopunjuje, raste na radost dece i roditelja.

Advertisements