Nova 2016.

Pripreme za ovu Novu teku nam izuzetno lenjo. Odlučili smo se da kad već pravimo malo to malo bude lepo, kvalitetno i sa detaljnim uputstvima. U pitanju su Novogodišnje čestitke radjene različitim tehnikama i materijalima.
Prvo smo uzeli papir u boji (mi smo se odlučiti da to bude zeleni) koji smo presavili, iscrtali polovinu jelkice (da bi jedna i druga strana iste izgledale jednako) i isekli (koraci 1 i 2). Zatim smo spojili nekoliko jelkica (mi smo spojili dve za svaku čestitku, samo zato što nismo imali više strpljenja) lepeći ih jednu za drugu jednom polovinom (korak 3).novogodisnja cestitka
Jelkicu smo zatim zalepili na crveni papir i ukrasili belom temperom (korak 1). Na taj način je čestitka sa jelkom koja se otvara dobila „pop-up“ izgled. Deca su potom proizvoljno slikala planine i polja prekrivena snegom, a detalje od zelenih jelkica, zvončića i još pahuljica smo izbušili bušačima i zalepili na čestitke (korak 2).
novogodisnje cestitke 2
Krajnji proizvodi su prelepe, rukom naše dece ukrašene čestitke koje su dospele u ruke onih koji njihove rukotvorine najviše cene.

 

Advertisements