Vesti

19.4.2018.
Prokrastinacija u maju i junu

Kako se prokrastinacija često vezuje za ispitne rokove i kraj školske godine, odlučili smo da tema Savetovališta u mesecu maju i junu bude odlaganje i da se tom problemu, pored ostalih, posvetimo. Prvih 10 studenata/srednjoškolaca dobijaju savetovanje po promotivnoj ceni od 1500 din. za tematske mesece maj i jun.
Prijave za individualno savetovanje u Novom Sadu na broj: 062/109-5005.
Dobrodošli!

18.4.2018.

Od narednog meseca Savetovalište će pored redovnog rada imati i tematske mesece. Prijavom za tematski mesec ostvarujete popuste u individualnom i grupnomu radu u Savetovalištu u Novom Sadu.
Svoj termin možete zakazati na: 062/109-5005.
Dobrodošli!

1.4.2018.
Novi serijal radionica “Nauči da učiš”


Prva grupa osnovaca uspešno završava radionice i primenjuje naučeno u školi. Popravljaju ocene, redjaju nove petice i uče sa više entzijazma. Zato smo rešili da ponovimo radionice i još jednoj grupi pomognemo da lakše uči.
Prijave za novi serijal radionica “Nauči da učiš” su u toku. Prva radionica će se održati 11.5.2018. (petak) u 18h. Zbog ograničenog broja mesta potrebno je prijaviti se na broj 062/109-5005. Ukoliko dolaziš sa drugom/drugaricom oboje ostvarujete popust od 10%. Radionice se održavaju u Novom Sadu.
Dobrodošli!

20.3.2018.

Savetodavni rad sa roditeljima

Roditelji su u današnje vreme preopterećeni brojnim ulogama koje preuzimaju na sebe. U isto vreme su otac ili majka, suprug/a, brat, sestra, tetka, komšinica, radnica… Kako balansirati sa svim ulogama? Da li roditelj ima pravo na pauzu, da ode u bioskop, pozorište, na piće sa prijateljima, bez griže savesti? Kada je vreme da se roditelj posveti sebi?
Rad sa decom i mladima ukazao nam je na značaj potreba roditelja, kao odraslih koji preuzimaju odgovornost za dete, sebe, supružnika, dom. Kada se ovome dodaju obaveze na radnom mestu i preopretećenost istim, jasno je da je potrebna samo kap da prelije čašu izdržljivosti prosečnog roditelja. Stoga smo mi rešili da se roditeljima posvetimo individualno u savetodavnom radu. Svoj termin možete zakazati na broj 062/109-5005.
Susreti će se održavati po dogovoru na adresi: Turgenjeva 7 u Novom Sadu.

14.3.2018.

Serija radionica za osnovce “Nauči da učiš”


Prirodna je potreba roditelja da zaštiti svoje dete, brine za njega, da ga neguj i da mu pomaže. Sa polaskom u školu dečje obaveze se uvećavaju i kako tokom godina, gradivo postaje sve složenije, tako se povećava potreba da učenik razvije nove veštine kako bi što efikasnije savladao gradivo i naučeno zaista zapamtio. Medjutim, savremeno doba pred učenike postavlja brojne izazove od kojih veliko mesto zauzima borba sa ometajućim faktorima kao što su: telefoni, poruke, televizor, internet, igrice. Ako tome dodamo razvojne promene koje prate pubertet i odrastanje, jasno nam je da problem učenja postaje sve složeniji, a tinejdžeri i mladi sve zbunjeniji.

Bez brige, postoji način

Ako ste prepoznali neke od situacija kroz koje prolaze školarci, pa i Vaše dete, onda ste na pravom putu da mu pomognete, budete podrška i putokaz svom djaku, i to kroz novu seriju radionica Razvojnog centra “Korak”. Naše radionice “Nauči da učiš” namenjene su svim učenicima osnovnih škola, a osmišljene su sa ciljem da olakšaju savladavanje gradiva koje s vremenom postaje složenije i obilnije, ali i kako da stečeno znanje postane funkcionalno i dugotrajno.

Radionica će obuhvatiti 6 susreta podeljenih u dva dela, od kojih ćemo u prvom staviti naglasak na traženju uzroka koji ometaju učenje. Prva tri susreta su tematski odredjena:

 • Šta za mene znači “učenje”?
 • Šta me sprečava da učim i kako da se suočim sa tim?
 • Kada učenje (ni)je problem

Kroz radionice tragaćemo za uzrocima koji sprečavaju da proces učenja započne, traje i efikasno se završi. Istražićemo sa kojim strahovima se učenik suočava, šta se sve krije ispod odlaganja početka učenja, brzog odustajanja i neredovnog, neogranizovanog učenja. Bavićemo se traganjem za podsticajima, motivacijom za učenje. Tako emotivno ojačani učenici biće spremni za praktičnu primenu znanja.

Drugi deo Radionice “Nauči da učiš” ima za cilj upoznavanje sa savremenim tehnikama, metodama i strategijama učenja i njihovom primenom kroz vežbu. U tri susreta tematski definisana kao:

 • Uslovi za uspešno učenje
 • Učenje sa različite načine
 • Učim na način koji mi odgovara

posebnu pažnju ćemo posvetiti tehnikama koje olakšavaju učenje i memorisanje različitih sadržaja. Tome ćemo dodati i najefikasnije metodama za pamćenje apstraktnih pojmova, kao što su formule, stručni pojmovi, datumi. Predstavićemo kreativne načine za lakše pamćenje stihova, kratkih priča, ali i komplikovanijih i dužih tekstova. Polaznici će imati priliku da primene naučeno na samoj radionici,  kako bi spremni mogli da nastave rad u svom okruženju na gradivu koje je pred njima.

Ono od čega mi na radionicama polazimo jeste da uspešnost u učenju nije privilegija samo  inteligentnih ljudi. Oni koji uspešnije uče primenjuju odredjene taktike i prilagodjavaju ih sebi, te stoga postižu bolje rezultate. Naš je cilj da svakom učesniku omogućimo sticanje znanja bez stresa i napora, a učenje učinimo procesom koji donosi odlične rezultate.

Zato, ako želite da naučite da svoje vreme koristite na pravi način i proces učenja ne bude toliko mukotrpan već efikasan sa konkretnim rezultatima, prijavite se na radionice “Nauči da učiš” jer je broj mesta ograničen. Prijavite se na e-mail: razvojnicentarkorak@gmail.com ili putem SMS na broj: 062/109-5005 do 16.3.2018. U tekstu e-maila treba navesti ime, prezime, godinu rodjenja, broj mobilnog roditelja.

Cena: 1000 din. po radionici. Za plaćanje svih 6 susreta cena sa popustom iznosi 5700 din. Posebne pogodnosti nudimo ako dolazite sa bratom ili sestrom, drugom ili drugaricom, jer tako  ostvarujete popust od dodatnih 10%.

Grupa će se sastajati svake subote počev od 17.3.2018. sa početkom u 10 časova, na adresi: Turgenjeva 7. Novi Sad. Susret će trajati 1,5 sat.

Dobrodošli!

24.2.2018.

Serija radionica “Nauči da učiš”

“Kad god krenem da učim zvoni mi mobilni, jede mi se nešto, nisam se naspavao/la, shvatim da sam kasno počeo/la…”
“Sutra počinjem!”
“Kome još treba ovo što MORAM da naučim?”
“Suviše mi je teško da učim, ima puno toga, a potrebno je mnooogo vremena.”
“Kad izadjem na ispit sve mi se pomeša.”

Ako se pronalazite u nekoj od izjava i želite da promenite to što Vas ometa u učenju, a ne znate kako, onda su radionice “Nauči da učiš” namenjene baš Vama. Naredni semestar/polugodište počnite sa odlukom: “Od sutra počinjem da učim!”

Serija radionica “Nauči da učiš” organizovana je kroz 6 susreta od kojih su tri radionice usmerene na pronalaženje uzroka koji sprečavaju učenika/studenta u učenju i suočavanje sa njima, dok su naredne tri usmerene na upoznavanje sa metodama, tehnikama i strategijama za efikasno učenje i njihovu praktičnu primenu.

Kome su namenjene?

Radionice su namenjene učenicima i studentima koji se susreću sa izazovima u učenju, spremni su da sagledaju uzroke koji ih ometaju i učenje prilagode sebi kako bi na najefikasniji način došli do rezultata.

Način prijave

Zbog ograničenog broja mesta obavezna je prijava na e-mail: razvojnicentarkorak@gmail.com ili SMS na broj: 062/109-5005 do 12.3.2018. U tekstu e-maila treba navesti ime, prezime, godinu rodjenja, broj mobilnog (za osnovnoškolski uzrast broj mobilnog roditelja) i naziv škole/fakulteta.

Dinamika rada

Grupa će se sastajati jedan dan nedeljno u Novom Sadu. Svaki susret će trajati 3 sata, odnosno 2 sata za osnovnoškolski uzrast. Prvi susret će se održati 14.3.2018. (sreda) sa početkom u 18 časova, na adresi: Turgenjeva 7. Novi Sad.

Cena: 1000 din. po radionici. Za plaćanje svih 6 susreta cena sa popustom iznosi 5700 din.

Voditeljka radionice: Dragoslava Savić-Grujić dipl. pedagog, savetnica u edukaciji u okviru Regionalne asocijacije za psihodramu i integrativnu primenu psihoterapije (RAIP)

 

19.1.2018.

Decembar prepun završetaka proleti pored nas i izgubi se u svodjenju računa i pravljenju, većinom poslovnih odluka. Tek se pred sam kraj godine okrenemo sebi i ukrademo ono malo prazničkog raspoloženja za odmaranje od planiranja, proslavimo postignute uspehe i sam završetak. Zatim se vratimo redovnim obavezama i tek što dostignemo punu “radnu temperaturu” shvatimo da se sneg otopio (kao da ga nije ni bilo), da je novogodišnju dekoraciju zamenila cvetna, osmomartovska i da smo, po ko zna koji put, zaboravili na sebe i svoje potrebe. Ukoliko se i Vama dogodilo da na kraju godine niste uspeli da sagledate svoja dostignuća, a žarko ste želeli, da napravite planove i donesete odluke za svoje bolje sutra budite sigurni da nije kasno. Pravo vreme je upravo sada!

Serija radionica “Rasvetli svoj put” našla je svoje mesto u vremenu kada odmorni možemo da sagledamo šta smo postigli, napravimo životne, lične planove i postavimo nama važne ciljeve. Sada je pravo vreme u kome proveravamo šta smo želeli, a šta smo ostvarili, vreme za procenjivanje sopstvenih potreba, želja i motiva, sagledavanje prepreka na koje nailazimo, vreme za donošenje odluka o promeni koje su dobre za nas.

Teme kojima ćemo se baviti na radionicama su:

 • Gde sam sad?
 • Kuda idem i šta me sprečava da tamo stignem?
 • Želim, mogu i hoću!

Želja nam je da pružimo podršku i osnažimo svakoga ko je voljan da radi na sebi, da sagleda svoje potrebe, želje i ponašanja, da uvidi prepreke na koje nailazi i da svojim tempom rasvetli svoj put.

Kome su namenje radionice?

Radionice su namenje svim punoletnim osobama koji žele da naprave promenu u svom životu, ali ne znaju na koji način, suočavaju se sa unutrašnjim i spoljašnjim preprekama ili nemaju volju i snagu da rasvetle svoj put i želje sprovedu u dela.

Način prijave: zainteresovani se mogu prijaviti putem e-maila: razvojnicentarkorak@gmail.com do 5. februara. U tekstu treba navesti ime, prezime, godinu rodjenja, broj mobilnog i zanimanje.

Dinamika rada: Susretaćemo će se jednom nedeljno u trajanju od 3 sata. Prvi susret će se održati 12. Februara 2018. (ponedeljak) u 19h, na adresi: Futoški put 15, II sprat, Novi Sad.

Cena: 1000 din. po radionici. Za plaćanje sve tri radionice cena sa popustom iznosi 2700 din.

Voditeljke radionica:    

Dragoslava Savić-Grujić dipl. pedagoškinja i savetnica u edukaciji u okviru Regionalne asocijacije za integrativnu primenu psihodrame (RAIP)

Kristina Šereš psihološkinja i savetnica u edukaciji u okviru Regionalne asocijacije za integrativnu primenu psihodrame (RAIP)

22.2.2016.

Radionice za svestrano odrastanje

Radionice za svestrano odrastanje srećne dece i dalje su otvorene za nove članove. Svakog ponedeljka i srede u 17:30 u Novom Sadu.

Pridružite nam se u učenju kroz igru!

Prijave na telefon: 064/055-0670 ili na e-mail: dragoslava.savic@gmail.com

4.1.2016.

poster za radionice

Dragi roditelji,

Započnite Novu godinu odlukom da uložite u budućnost svog deteta kako bi se razvilo u samosvesno, samostalno, sigurno u sebe i upišite ga/je na Razvojne radionice kojima će to ostvariti.

Deci od 4 do 7 godina će krozu igru biti predstavljeni raznoliki sadržaji kroz koje će sa lakoćom usvajati nove veštine i sposobnosti, upoznati se sa umetničkim i apstraktnim načinom izražavanja, učiti da usmere pažnju i održe koncentraciju, povezuju različite sadržaje i izvode zaključke.

Promotivna Radionica će se održati 25. Januara (ponedeljak) u 17:30 na Novom Naselju, u Novom Sadu. Nove članove očekuje Novogodišnji popust za prvu članarinu!

Zbog ograničenog broja učesnika potrebno je prijaviti dete/decu na broj: 064/ 055-0670 ili e-mail: dragoslava.savic@gmail.com

02.12.215.

poster_from_postermywall

Dragi roditelji,

Pravo je vreme za donošenje Novogodišnjih odluka! Poželite svom detetu ono što svaki roditelj želi: da bude zdravo, srećno i da se pravilno razvija!
Pozivamo Vas na promotivnu radionicu čiji je cilj podsticanje celovitog ranog razvoja dece uzrasta od 4 do 7 godina i otvaranje puta za formiranje samosvesne, snalažljive i samostalne ličnosti. Kroz igru deca usvajaju nove veštine i sposobnosti, upoznaju se sa umetničkim i apstraktnim načinom izražavanja, uče da usmere pažnju i održe koncentraciju, sa lakoćom povezuju različite sadržaje i izvode zaključke. Radionice se održavaju u Novom Sadu 2X nedeljno po 45 minuta tokom cele godine. Zbog ograničenog broja učesnika potrebno je prijaviti dete/decu na broj: 064/ 055-06-70 ili e-mail: dragoslava.savic@gmail.com

25.5.2015.
Razvojne radionice za decu u Novom Sadu
flajer1

Iz potrebe savremenog roditelja koji aktivno učestvuje u procesu vaspitanja i obrazovanja svog deteta nastale su Razvoje radionice „Ja znam“.  Ideja vodilja  Razvojnih radionica jeste podsticanje celovitog ranog razvoja i razvijanje najvećih kapaciteta dece na uzrastu izmedju 4 i 7 godina .

Radom kroz igru dete će naučiti da:

 • Produži pažnju i održi bolju koncentraciju
 • Brže uči i duže pamti naučeno
 • Brže razmišlja i zaključuje
 • Lakše prihvata buduće (školske i vanškolske) obaveze
 • Kvalitetnije radi domaće zadatke (troši manje vremena i pravi manje grešaka)

Na radionicama ćemo kroz usvajanje osnovnih matematičkih pojmova i radnji, razvoja govora i pisanja, upoznavanja sveta oko nas, pozitivno uticati na podizanje intelektualnih sposobnosti i samopoštovanja uz kvalitetnu komunikaciju.

Radionice vodi diplomirani pedagog Dragoslava Savić-Grujić, trener za trenere asertivne komunikacije i savetnik, sa višegodišnjim radioničarskim iskustvom u radu sa decom ranog i osnovnoškolskog  uzrasta.

Radionice su namenjene deci uzrasta od 4 do 7 godina i održavaće se 2 puta nedeljno u Novom Sadu.

Prijavljivanje se vrši na telefon: 064/ 055-06-70 ili na e-mail: dragoslava.savic@gmail.com

22.8.2014.
Radionice „Priprema za osnovnu školu“ u Novom Sadu

I ove školske godine organizujemo razvojno-pedagoške radionice usmerene na pripremu za osnovnu školu. Program je osmišljen tako da usmerava, vodi i motiviše razvoj individualnih veština i sposobnosti, a boravak u sigurnom i pozitivnom okruženju za učenje da deluje podsticajno i pruža mogućnost da dete ispolji svoju prirodnu radoznalost, dobije odgovore, samo istražuje i otkriva.

S obzirom da priprema za osnovnu školu počinje i pre predškolskog periodu i da su radionice prilagodjene individualnim razvojnim potrebama, na njima mogu da učestvuju deca od četvrte do sedme godine.

Radionice vodi diplomirani pedagog, iskusna u radu sa decom i izvodjenju programa „Priprema za osnovnu školu“.

Prijave se vrše na broj telefona 064/055-0670. 

Pozivamo sve roditelje da nam se pridruže na putu ulaganja u budućnost deteta!

28.4.2014.
 “Ja znam” u Novom Sadu

Razvojno-pedagoške radionice namenjene su deci od 4 do 7 godina i usmerene na razvoj grafomotorike, osnova matematike, upoznavanja sveta oko nas i, najuopštenije, pripremi za osnovnu školu. Održavaju se u Novom Sadu svake subote od 9:30 na adresi Rodoljuba Čolakovića 8. na Novom Naselju. Prijave za subotu, 3.5.2014., primamo do petka na broj telefona 064/055-06-70.

Ulaganje u razvoj deteta je ulaganje u njegovu budućnost!

S zadovoljstvom očekujemo da nam se pridružite!

1.4.2014.
Razvojno-pedagoške radionice pod nazivom “Ja znam” 

Ja znam

Razvojno-pedagoške radionice su namenjene deci od 4 do 7 godina i usmerene su na sticanje osnovnih znanja u skladu sa uzrastom, razvoj pažnje, pamćenja, mišljenja, samopoštovanja i zdravih socijalnih odnosa.
Prijave
 se vrše do petka, 4.4.2014. na broj telefona: 064/055-06-70. Nova grupa počinje sa radom u subotu, 5.4.2014. u Novom Sadu.

Prijavite svoje dete i dodjite da se zabavimo učeći!

 

20.3.2014.
Promotivna razvojno-pedagoška radionica pod nazivom “Ja znam”

Pored sportiskih aktivnosti, u periodu najbržeg razvoja neophodno je uticati i na razvoj intelektualnih funkcija dece.

Radionice su namenjene deci od 4 do 7 godina i njima želimo da pozitivno utičemo na:

 • mišljenje i pamćenje
 • usvajanje matematičkih pojmova i radnji
 • razvoj govora i pisanja
 • upoznavanje sveta oko nas
 • razvoj samopouzdanja i samopoštovanja
 • razvoj zdravih socijalnih odnosa i kvalitetne komunikacije.

Prva radionica će se održati  29.3.2014. u periodu od 11 do 12:30, a naredne će se odvijati  svake subote u istom terminu u Novom Sadu.

Prijavljivanje se vrši na telefon: 064/ 055-06-70

Dodjite da učimo i da se zabavimo!

28.2.2014.
Učenje i kreativan rad za decu, fitnes za mame u Novom Sadu

U Nika fitness centru majke, očevi, bake imaju mogućnost da vežbaju dok im deca, uz stručnu pomoć pedagoga, rade domaće zadatke, uče ili se bave kreativnim stvaralaštvom. Više informacija možete dobiti na:

https://www.facebook.com/FitnessNika

19.2.2014.
Pomoć pri učenju i izradi domaćih zadataka u Novom Sadu

pomoc pri ucenju
Stvaranje  radnih navika i motivacija deteta da redovno uči, radi domaće zadatke i čita knjige predstavlja zdravu osnovu za dalje školovanje. Obezbedite svom detetu dobar start!

Individualno se radi sa detetom, a prijave se vrše na telefon 064/055-06-70.

Javite nam se da učimo zajedno!

14.2.2014.

Edukativne radionice u Novom Sadu na temu „Priprema za osnovnu školu“

priprema za os
Radionice su namenjene deci predškolskog uzrasta i njihovim roditeljima, koji žele da  preuzmu  ulogu  voditelja  u procesu pripreme za školu i utiču na razvoj pozitivnih veština i sposobnosti. Organizovane su u 6 susreta gde roditelji i deca dobijaju konkretan sadržaj organizovan kroz iskustvene treninge, zadatke za vežbu kod kuće i konkretne predloge, kao i praktične savete šta mogu da urade kako bi priprema za školske dane postala zadovoljstvo, a ne napor za dete i za samog roditelja.

Broj mesta je ograničen, pa je potrebno prijaviti se na broj telefona: 064/0550-670

9.2.2014.

Kreativne radionice u Novom Sadu

Juče smo na radionici pažnju posvetili Danu zaljubljenih i uz druženje i igru napravili prelepe ramove za fotografije i ramove sa pravim malim umetničkim delima.

Naredna radionica će se održati u subotu, 15. februara u 11 časova u rodjendaonici Šiško (http://www.rodjendaonica.rs/). Dane pred 8. mart posvetićemo pravljenju poklona za mame, bake, tetke.

Kreativci nam se mogu pridružiti tako što će se prijaviti na broj telefona 064/055-0-670.

15.1.2014.

Kreativne radionice u Novom Sadu

Sutra na kreativnoj radionici slavimo Dan snežnih slika uz boje, papire, konfete i još mnogo toga. Kreativci se mogu prijaviti na broj telefona: 064/186-10-40.

8.1.2014.

Kreativne radionice u Novom Sadu

 Danas smo se zabavili praveći pahuljice, a u petak 10.1.2014. pravićemo snežne lutke. Koristićemo papir, karton, boje, kolaž, recikliraćemo i zabaviti se. Prijavite se na broj telefona: 064/186-10-40.

Dodjite da stvaramo!

1.1.2014.
Kreativne radionice u Novom Sadu
Sa idejom podsticanja i održavanja kreativnosti organizujemo radionice u kojima će deca:

 • sticati bogato i raznovrsno čulno iskustvo u radu sa različitim materijalima;
 • praviti mala umetnička dela;
 • stvarati trajnu potrebu za kreativnim delovanjem;
 • istraživati i otkrivati uz pomoć mašte;
 • razvijati i održavati drugarske odnose;
 • i što je najvažnije, odlično se provesti!

Radionice se održavaju u igraonici „Mogli“ (http://www.igraonicamogli.com/) u Novom Sadu. Prva u nizu počinje 8. januara Nove 2014. u 11 časova na posebno značajan Dan pahuljica. Od tada će se svake srede i petka održavati kreativne radionice tematski vezane za najznačajnije dogadjaje.

Broj mesta je ograničen, pa je potrebno prijaviti se na broj telefona: 064/186-10-40 i rezervisati svoje mesto.

Dođite da se zabavimo!

Advertisements

2 thoughts on “Vesti

 1. Pingback: Ja znam, a ti? | Izazovi roditeljstva

 2. Pingback: Kontinentalni twister | Izazovi roditeljstva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s