Reciklirani automobil

automobil od kutija
U svakoj čorbi mirodjija! U našem slučaju mirodjija je materijal za reciklažu koji koristimo u situacijama u kojima se ukaže prostor, a danas konkretno su u pitanju kutije. Kako su nam se pri ruci našle tri velike kutije, višak vremena i želja da napravimo neko prevozno sredstvo doneli smo odluku da oblikujemo automobil koji bi mogao da vuče prikolicu.

Kutije smo spojili najjednostavnijim načinom uz ideju sa sajta: http://www.parenting.com/gallery/how-make-box-car. Njihovo detaljno uputstvo smo iskoristili za pravljenje osnove, dok smo ostalo dodavali po našem nahodjenju. Najveći deo vremena oduzelo nam je pravljenje instrument table koje je zahtevalo konsultovanje internet pretraživača uz uzimanje u obzir zahteva muškog člana kreativnog tima (tj. mog sina). Volan smo odvojili od instrument table, povezali gumom (kako bi se okretao) i dodali mu željeni znak. Pokretanje automobila ne bi bilo moguće bez ključa koju smo, naravno, nabavili. Prevozno sredstvo je naknadno dobilo točkove (dodali smo ih posle prvog slikanja), jer nam je bila potrebna pomoć za ukrašavanje.

Na zadovoljstvo dece autić je aktivan već nedelju dana (svi se nadamo da će što duže potrajati) i nalazi se u neizmenjenom stanju. Koristi se za igru u kojoj povremeno menja svoju ulogu i namenu (od aviona koji leti do kuće u kojoj se živi) i trenutno je najaktuelnija igračka.

Zaključak roditelja koji je učestvovao u izradi automobila: nekoliko kutija, malo kreativnosti i vreme utrošeno u zajedničku aktivnost sa detetom, neprocenjivo su iskustvo za obe strane.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s