Kontinentalni twister

Popularna društvena igra twister igra se na platnu na kojem se nalaze četiri reda obojenih krugova. Osnovno pravilo jeste da se igrač pomera po platnu za igru u skladu sa onim što strelica na pokazivaču pokreta pokaže (npr. leva ruka plavo, desna noga crveno). Tokom cele igre su na proveri fizičke sposobnosti igrača, a pobednik je onaj koji zadnji ostane da stoji.

Osnovna pravila igre twister primenili smo na temu zemlja, kontinenti i okeani i na zabavan način približili najmanjima velike pojmove. Upoznavanje sa planetom, njenim kopnom i vodenim površinama upotpunili smo interesantinim pričama o ljudima i životinjama koji žive na njima, kao i  biljkama koje rastu u specifičnim predelima. Igru smo uspešno sproveli nekoliko puta: prvi put da bi probali kako radi, drugi da deca uvežbaju pravila igre, treći da bi se upoznali sa osnovnim pojmovima i svaki put da bi se dobro zabavili.

Twister, pored zabave, ima nekoliko dobrih strana: može se primeniti sa manjim ili većim brojem dece, u vrtiću i/ili u stanu, može se igrati na već zadat način (kupljena igra twister sa krugovima različitih boja) ili na osmišljenom materijalu za učenje. Iskoristivši pozitivan efekat igre, twister smo primenili i primenjivaćemo na našim Radionicama za svestrano odrastanje srećne dece i izabrali da se igramo učeći. Ukoliko želite da nam se pridružite javite se na broj telefona: 064/055-0670 ili e-mail: dragoslava.savic@gmail.com i dodjite da se zabavimo kroz igru.
Radionice, način učenja - tvister

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s