Najoriginalnija Novogodišnja čestitka

Prema mom skromnom mišljenju najoriginalniji poklon je uvek onaj koji detetove ručice naprave jer takav poklon oslikava jedan trenutak detinjstva koji se ne može zadržati. S obzirom da je neponovljiv, verujem da zlata vredi i zato ga čuvam kao najveću dragocenost. Medjutim, posle nekog vremena skupljanja dečjih radova životni prostor postane skladište stvaralaštva i počne da se preliva po delovima za sedenje, kuvanje, spavanje. Jedino realno rešenje za arhiviranje većeg dela detinjstva bilo je da radove smestim u elektronsku formu. Tako sam kopajući po netu, slučajno naletela (čitaj „suprug mi je pronašao“ 🙂 ) sajt u kome mogu da se obrade fotografije. Brzinom svetlosti sam fotografisala dečje radove, smestila većinu u slike (najdraže sam sačuvala) i za različite namene ih ukrašavam u otkrivenom programu (https://www.befunky.com/). Korišćenje je veoma jednostavno i, za one koji vole ovakvu vrstu kreativnosti, veoma zabavno. Veliki izbor alata za obradu fotografija pruža mogućnost da stilizujete fotografiju kao za naslovnicu, napravite čestitke, pozivnice, plakate i slično.
Za osnovu naše Novogodišnje čestitke koristila sam dečje radove kojima su oni sebe predstavili kao Deda Mrazove pomoćnike. Dodavanjem pozadine, rama, stikera i teksta čestitka je poprimila ovakav oblik i jedva čekam da je pošaljem najvoljenijima.
novogodišnje čestitke
P.S. Došlo je takvo vreme da čestitke šaljemo mailovima, slike čuvamo u elektonskoj formi u nekim zamišljenim google oblacima i obučavamo se od kuće preko e-learning sistema. Samo da ne završimo kao ljudi iz crtaća Wall-E koji su zaboravili da hodaju :).

 

2 thoughts on “Najoriginalnija Novogodišnja čestitka

  1. Јој… А моја деца сама праве честитке од хамера (за ову годину још нисмо смислили дизајн, мада сам наишла на интересантне идеје на нету) и после тога их убацимо у коверте и пошаљем ПРАВОМ поштом!
    Лепа је и ова твоја честиткам, наравно, али за баке мислим да је ово што моје девојке раде много лепше 🙂

    • Slažem se da je lepše. I moji su pravili posebno prave čestitke na papiru, a posebno su crtali sebe kao Deda Mrazove pomoćnike. Prave čestitke ćemo proslediti bakama i dekama, a elektronske tetkama. Starije generacije vole da drže u ormaru pored kristalnih čaša dečje radove (i ja volim da vidim u tim vitrinama radove moje dece). Tetke skupljaju radove svoje dece i šalju istim bakama i dekama da im bude puno i srce i police :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s