Igre za putovanja II deo (igre rečima)

Vreme godišnjih odmora je u punom jeku, pa tako i izazovi roditelja da zabave decu tokom putovanja. Kao moguća rešenja nudimo igre za putovanja (predstavljenja u četiri posta) koja su mom suprugu i meni bila spasonosno rešenje u dugim časovima vožnje. Da vreme u prevoznom sredstvu prodje što prijatnije želimo Vam srećan put!

Izazovi roditeljstva

Deca sa bujnom maštom veoma rado će prihvatiti igre sa elementima nestvarnog. Za roditelje ovo je prilika da udju u dečji svet i postanu deo njega. Predlažemo nekoliko igara za pričanje priča.

Zajednička priča

„Jednom davno u jednoj dalekoj zemlji…“ može da bude dobar početak priče koju zajednički pričaju svi članovi porodice. Može da postoji redosled kojim učesnici nastavljaju priču, ali je moguće pustiti da priča teče spontano i da svako dodaje nešto svoje u bilo kom trenutku.

I ja sam bio tamo…

Dobrovoljac započinje izmišljenu priču do momenta kada neko od učesnika želi da preuzme ulogu naratora sa rečima „I ja sam bio tako…“ i unese svoje vidjenje zajedničkoj izmišljenog dogadjaja.

Na sreću, na nesreću

Roditelj počinje priču sa rečenicom „Izašao sam iz stana i okliznuo se na koru od banane, ali na sreću npr. nisam se isprljala“, sledeći učesnik nastavlja npr. „ali na nesreću bilo je mnogo drugara…

View original post 252 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s