Kada prestati sa korišćenjem kolica za bebe?

Moj odgovor je: čim bebe prohodaju kolica im više nisu potrebna jer su se dočepali sopstvenog prevoznog sredstva, svojih nogica. Detaljniji i stručniji odgovor pronašla sam na sajtu NTC sistem učenja, specijalizovanog programa koji je nastao kao rezultat dugogodišnjih istraživanja u oblasti razvoja kreativnog učenja i razmišljanja. Autor ovog programa dr Ranko Rajović je lekar specijalista interne medicine, koji se niz godina bavio istraživanjima u oblasti neurofiziologije i neuroendokrinologije. Član je komiteta Mense International za darovitu decu i saradnik je UNICEF-a.

Po njegovom mišljenju pokret je osnova razvoja kod dece i stoga ga je potrebno podsticati, a ne sputavati. Krećući se deca se razvijaju fizički, ali i intelektualno. U pokretu istražuju i otkrivaju svet oko sebe i uče na najspontaniji način. Prirodna je potreba deteta da trači, skače, vrti se, a obaveza roditelja da im te aktivnosti i dozvole.

Članak i druge korisne informacije o dečjem razvoju možete pročitati na sajtu http://www.ntcucenje.com/blog/ne-gurajte-decu-u-kolicima-posle-trece-godine/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s