Edukativne igre

Svima dostupni materijali, kao što su papir, karton, makaze, bojice, omogućavaju pregršt stvaralačkih ideja za pravljenje igračaka prilagodjenih uzrastu deteta. Sam proces pravljenja igračaka i igara više oduševljava decu nego kupovina, pogotovo ukoliko oni učestvuju u jednom delu pripreme. Stoga je logična odluka da roditelji jedan mali deo svog vremena posvete pravljenju ovih jednostavnih igara i uživaju sa svojom decom.
Društvena igra namenjena svim generacijama i aktuelna u svako doba je igra domine. Priprema je služila u edukativne svrhe tako što je doprinela učenju boja, oblika, veštine sečenja makazama, kreativnom stvaralaštvu. Nakon, pravljenja sledio je igranjac uz postupno učenje poštovanja pravila.
IMG_8300
Igrom Crni Petar, pored bezgranične zabave,  podstakli smo učenje domaćih i divljih životinja i njihovim staništima.
IMG_8357
Iscrtane konture različitih predmeta u svesci služile su kao osnova igre traženja skrivenih predmeta, a “uz put” i učenja reči, oblika i boja.
IMG_8351
Igru lavirint napravili smo u trodimenzionalnom obliku tako da deca mogu da vežbaju koordinaciju oka i ruku, preciznost, strpljenje, pažnju i teže da sami što pre postignu cilj.
IMG_1049
Malo uloženog roditeljskog vremena u decu “preti” da da velike pozitivne rezultate. Stoga izdvajanje treba da postane ulaganje u dete, odnos odrasli i dete i odraslog, kako bi što više oslobodio dete u sebi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s