Uskršnje igrarije

Igre sa jajima, od farbanja jaja najrazličitijim tehnikama do lupanja i klopanja, u dane Uskrsa su osnovna zanimacija i za odrasle i za decu. Ono što je deci još privlačnije i zbog čega se trude da budu dobri od Nove godine do Uskrsa su, naravno, pokloni od zeca. Dolazak do poklona može da bude zanimljiviji ukoliko roditelji osmisle (i, naravno, sprovedu) igre.

Traganje u dvorištu
U dvorištu na najrazličitijim mestima zec sakrije jaja i slatkiše, a deca ih traže. Jutarnje uzbudjenje neće biti pokvareno čak iako su poklončići dobro sakriveni. Igra se može primeniti, uz malo mašte, i u stanu.

Traženje po tragovima
Malo starija deca mogu da prate sakrivene tragove. Prvi trag treba da im je postavljen u gnezdu koje su dan pre napravili, a zatim da prateće i pronalazeći dodju do poklona. Mladjoj deci je preporučljivo da tragovi budu u obliku slika, za starije ispisane reči, a za najstarije zanimljive pitalice ili zagonetke.

Poligon sa jajima
Poligon sa jajima
Kada se braća i sestre sakupe kod baka i deka može se organizovati takmičenje po principu „Igre bez granica“ gde bi jedna od igara bila poligon sa jajima. Cilj igre jeste da igrači što brže predju poligon držeći jaje u kašiki, a da ga ne razbiju. Uzbudjenje bi bilo uvećano kada bi i odrasli uzeli učešće.

Zalepi zecu jaje
Igra je nastala na osnovu igre „Zalepi magarcu rep“. Na zidu se zalepi slika zeca sa jajima, iseku se jaja od papira, a cilj je da se jaje zalepi na mesto koje mu odgovara.

670px-Plan-Easter-Games-for-a-Children's-Easter-Party-Step-25
Ulepšajte deci praznike i zabavite se na odmoru uz Uskršnje igrarije!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s