Neobične igre na snegu

Zima donosi sneg i mnoštvo igara od kojih su deci najzanimljivije: grudvanje, sankanje, spuštanje niz breg, pravljenje Sneška Belića. Predlažem još nekoliko zanimljivih igara.

Zakopano blago

Kao što se na moru ili u šumi igra ova igra, tako se može igrati i u snegu. Učestvuje dve ekipe od kojih jedna broji do 100, a druga zakopa blago, neki predmet koji su izabrali zajedno. Članovi ekipe koji su sakrili blago mogu da navode protivnike sa rečima „vruće-hladno“ ili da ih puste da sami traže u unapred odredjenom prostoru. Kada pronadju blago ekipe zamene uloge.

Bojanje snega

Za mladju decu je potrebno da roditelji pripreme boju i vode računa o tome gde će se boja prosipati. U bocu koja ima dodatak za špricanje uspete vodu i boju za kolače, promućkate i prskate sneg. Starija deca mogu da koriste špriceve za bojanje.

Lik od snega

Na drvetu sa širim stablom možete napraviti lik od snega nešto slično ovome.

lik od snega

Sneško Belić u flaši

Na široj plastičnoj flaši deca treba da nacrtaju oči, nos i usta i zatim da u nju ubace sneg i zavrnu je. U učenje o procesu topljenja snega roditelji mogu da traže od dece da nacrtaju Sneška u flaše odmah kada ga naprave, da posmatraju kako se sneg topi i zatim da nacrtaju Sneška kada se sneg otopio. Igru treba da prati i objašnjenje šta se dogodilo sa snegom, kako je nastala voda i obavezno tražiti od deteta da iznese svoje mišljenje. Eksperiment dete može ponavljati.

Snowman

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s