Tegla džema

Kada postanete roditelji i počnete da oblikujete malo nesamostalno biće, počnete istovremeno da ga vaspitavate na odredjen način. Vaši postupci, reakcije i metode vaspitanja uticaće na to kako će se dete ponašati i uključiti se u ovaj veliki svet. Uklesaćete u njega ponašanja koja su dozvoljena i ona koja se zabranjuju, učićete ga šta da voli, a od čega da se kloni, posvetićete se tome da Vaše dete bude najbolje moguće i u skladu sa Vašim standardima. Potrudite se, stoga, da bar s vremena na vreme preispitate svoje stavove o vaspitanju i procenite da li se Vaše dete ponaša prema sebi i drugima onako kako biste želeli i da li ide ka tome da živi kvalitetan život ispunjen ljubavlju i poštovanjem.
Jedna izuzetno poučnu priča o roditelju koji prihvata novu metodu vaspitanja, bez kritičnog stava i prilagodjavanja karakteristikama svog detata, oduševljava me svaki put kada je pročitam i stoga sam rešila da je podelim sa Vama na:
https://dragoslava.wordpress.com/po-koja-pametna/tegla-dzema/
Da li poznajete ili srećete „slobodno“vaspitanu decu? Ukoliko je odgovor „previše“ vreme je da učinimo nešto: promenimo ponašanje, podignimo kvalitet medjuljudskih odnosa i zauzmimo stav kao mladić iz priče. Tako ćemo učiniti društvo boljim i za sebe i za druge.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s