Svakodnevni izazovi roditeljstva

Svesni smo činjenice da je roditeljstvo doživotno zanimanje i posao teži od svih drugih,a da je uloga roditelja, podizanje i vaspitanje dece, najvažnija i najzahtevnija uloga u predstavi zvanoj “Život”. Preopterećenost poslom, porodične obaveze,nedostatak slobodnog vremena, bake, deke, tetke, nedostatak komunikacije, dečje bolesti su samo neki od brojnih izazova koji se svakodnevno postavljaju pred roditelje. Jedan od izlaza iz ovih situacija jeste svima dobro poznato balansiranje ili, praktičnije rečeno, uskladjivanje obaveza gde roditelji u ulozi žonglera pronalaze najbolji raspored dana za podelu sopstvene energije.

Sa kojim izazovima se roditelji svakodnevno sreću?

Tuče sa drugarima, svadje sa bratom i/ili sestrom, otimanje igračaka, priprema za školu, problem sa motivacijom za učenje, inaćenje, durenje, povlačenje u sebe, nadvikivanje, uništavanje stvari, neposlušnost, upadanje u reč, nesamostalnost… Navedeno je samo vrh ledenog brega koji roditelji istražuju celog života. Susreti sa mnogobrojnim izazovima roditeljstva čine da u sebi probudimo svu snalažljivost, kreativnost i znanje koje posedujemo kako bismo pozitivno uticali na razvoj svoje dece i od njih stvorili kvalitetne ljude.

Na koji način se izboriti sa izazovima roditeljstva?

Nije lako i ne postoji univerzalno rešenje, to je sigurno! Takodje, malo optimističnije rečeno, kao i svaki izazov tako i izazov roditeljstva lakše je savladati kad ga bolje upoznaš. Dakle, proučite izazov sa kojim planirate da se uhvatite u koštac i u napad!

happy_family_op_770x344

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s